Gebruik

Bijenwasdoek is een multifunctioneel product. Je kunt het voor alles en nog wat gebruiken.

bijenwasdoek ecokatoenKaas
Bijenwasdoek is uitermate geschikt voor het bewaren van kaas. “Wij zijn ontzettend enthousiast over de bijenwasdoeken voor de kaas. Zelfs na drie weken bewaring in de doek is er weinig tot niets aan schimmel te vinden. Dit is in de gewone kaasfolie wel anders!” Koop je de kaas vers van het mes, neem dan de bijenwasdoek mee naar de winkel en laat de kaas direct in je mooie bijenwasdoek verpakken. Dat scheelt elke keer weer een vel kaasfolie.

 

dscn3794

Groente, fruit en kruiden
Je kunt ook groente, verse kruiden of fruit in de doek verpakken, waardoor die langer vers blijven. Met kleine stukjes bijenwasdoek kunt u het snijvlak van een komkommer of courgette afdekken. Hiervoor kunt je een grote doek in kleine stukken knippen. Bij voorkeur met een kartelschaar.

 

bijenwasdoek lunchpakketLunchpakket
Verpak je sandwiches voor werk of onderweg in de bijenwasdoek en stop dit pakketje in een katoenen zakje. Dat scheelt vele boterhamzakjes per jaar. En het voordeel ten opzichte van de brooddoos is, dat het zakje aan het einde van de dag weer plat is. Een brooddoos blijft altijd zo groot, ook als die leeg is. Het katoenen zakje voorkomt dat de doek openvouwt in de tas en dat de rest van de spullen in de tas vettig worden.

bijenwasdoek vriezerIn de vriezer
Bijenwasdoeken zijn ideaal voor het invriezen van voedsel. Eigen gemaakte vegetarische burger, cake, koek of verse kruiden gewikkeld in bijenwasdoek blijven lang goed in de vriezer. De bijenwasdoek wordt in de vriezer wel iets stugger, maar breekt niet. Na ontdooien is de doek weer helemaal soepel.

 

gebruik-bijenwasdoekAfdekken
Met de bijenwasdoek kun je kommetjes en schalen afdekken. Mocht de doek er niet helemaal goed omheen klemmen gebruik dan een elastiekje.

 

bijenwasdoek rolletjes ecoNiet voor vlees en vis
Bijenwasdoeken zijn echter niet geschikt om rauw vlees of rauwe vis in te bewaren. Dit is vanuit hygiënische redenen, omdat de bijenwasdoeken alleen met koud water afgespoeld kunnen worden.

Zorg voor de doeken